MI-BLOGGEN

Välkommen till MI-bloggen som innehåller reflektioner, tillbakablickar och nyheter kring Motiverande Samtal-MI.

Dags för veckans pro-bono uppdrag - vilket betyder att bjuda på uppdraget - med chans att själv lära mer. Idag om Fysisk aktivitet på Recept.

Presentationen, som har fokus på samtalsmetodik, finner du här nedan. Den delas med Creative commons licens.

I Svolvaer, på vidunderligt vackra Lofoten, hölls tidigt i september en konferensdag med titeln Motivasjon, Relasjon og Tillit.

Arrangörerna Ko Rus Nord bjöd generöst på dagen och Tom och Christina bjöd på innehållet.

Här delar vi nu - med Creative Commons licens - med oss av vår presentation.

2018-09-09 By christina 0 Comments

Redan när vi tackade ja till inbjudan att hålla en konferensdag i Svolvaer på Lofoten, visste vi att det skulle kunna bli en riktigt fin dag.

2018-07-11 By christina 0 Comments

Nu börjar vi få feedback och kommentarer på vår nya bok. Här ett par exempel:

Mats Hogmark, läkare och specialist i allmänmedicin Landstinget Dalarna skriver: 

Utan att ha läst denna kan jag redan rekommendera den - sannolikt en fantastisk bok av några av världens främsta MI-experter Christina och Tom.

Nu har den kommit: Vår nya bok!  MI - samtal och förhållningssätt. Att framkalla, förädla och förankra motivation.

Betäll boken direkt från förlaget till specialpris på:

studentlitteraur.se/kampanj/MH12231

 

Nu kommer vår nya MI bok i handeln och vårt förlag Studentlitteratur erbjuder den till specialpris.

Se förlagets erbjudande här: 

Det har gått några år nu, sedan 1997, då Tom Barth och jag i skrev den mycket uppskattade artikeln "Vankelmodets dynamik - om ambivalens som tillgång vid förändring". Den gången i PSykologtidningen 16/1997 och med ambitionen att beskriva hela Proschaska Di Clementes The stages of Change - model.

Vår nya MI-bok har fått titeln MI-  samtal och förhållningssätt. Att framkalla förädla och förankra motivation. Den handlar om det essensiella i MI  och som jag brukar beskriva som "The art of listening in order to hear the language of change." MI handlar mer om att lyssna än om att prata själv. "Att lyssna noga och sammanfatta väl".

2018-06-13 By christina 0 Comments

Nu börjar ansökningarna komma in till Nordisk TNT i Grenå, Damark.  Huvudtränarna Nina Elin Andersen Norge och Helene Foss Danmark är tillsammans med hjälptränarna Solveig Storbakken Norge och Tobias Sandberg  Sverige i full gång med planering av innehållet och en grupp erfarna MINTies har utsetts att tillsammans med Tom Barth, Norge bedöma ansökningarna.  Bedömningsgruppen består av Paula Sofi

Pages